Vedtægter for Faaborg Golfklub, 2018:
Navn, hjemsted og formål:
§ 1 Klubbens navn er Faaborg Golfklub og dens hjemsted er Faaborg Midtfyn kommune.
Klubbens formål er at udbrede og fremme kendskabet til golfspillet i overensstemmelse med de af Dansk
Golf Union vedtagne regler, samt at organisere de idrætslige aktiviteter blandt medlemmerne, der er
forenelige med golfspillet.
Klubben forestår endvidere benyttelsen af den golfbane og de øvrige faciliteter klubben ifølge gældende lejekontrakt har lejet af FAABORG GOLFBANE A/S.
Klubben skal være medlem af Dansk Golf Union.
§ 2 I klubben optages såvel aktive, aktive passive som passive medlemmer.
Den sidstnævnte gruppe er ikke medlemmer af Dansk Golf Union og har ikke ret til at deltage i golfspillet.
Den næstsidstnævnte gruppe er ikke medlemmer af Dansk Golf Union men har ret til at deltage i golfspillet med begrænsede rettigheder.
Bestyrelsen kan efter eget skøn oprette og/eller nedlægge medlemstyper, der er omfattet af §3, nummereret 1-13.
Indmeldelse sker skriftligt til bestyrelsen, som periodevis kan begrænse tilgangen af aktive medlemmer af kapacitetshensyn. I så fald føres en tidsprioriteret venteliste.
§ 3 Kontingentet, gældende fra 01.01. til 31.12., fastsættes af generalforsamlingen efter bestyrelsens indstilling og omfatter følgende medlemskategorier:
1. Ungjuniorer Til udgangen af det regnskabsår, hvori medlemmet er fyldt 11 år.
2. Juniorer Fra udgangen af det regnskabsår, hvori medlemmet er fyldt 11 år til udgangen af det regnskabsår, hvori medlemmet er fyldt 18 år.
3. Ungseniorer Fra udgangen af det regnskabsår, hvori medlemmet er fyldt 18 år til udgangen af regnskabsåret, hvori medlemmet er fyldt 25 år.
4. Seniorer Fra udgangen af det regnskabsår, hvori medlemmet er fyldt 25 år.
5. Senior begrænset. Medlemmer der betaler den til enhver tid gældende fulde greenfee hver gang de spiller. Rettighederne for denne gruppe begrænses, så de ikke kan deltage i klubmatcher, klubber i klubben, generalforsamlinger og lign.
6. Familiemedlemskab. Medlemmer i gruppe 3 kan opnå familiemedlemskab, der omfatter følgende: Omfatter familien 2 voksne i gruppe 3, bliver deres børn, der falder ind under gruppe 1 eller 2, gratis medlemmer. Omfatter familien 1 voksne i gruppe 3, bliver et af deres børn, der falder ind under gruppe 1 eller 2, gratis medlem.
7. Ugedagsmedlem Medlemmer der kun må benytte baneanlægget ugens 5 første hverdage og
påbegynde spil efter kl. 07.00 og før kl. 16.00.
8. Langdistance Medlemmer, som er aktive medlemmer af en anden dansk golfklub, og som er bosat
uden for Faaborg gl. kommune eller er bosiddende i det land, man har sit golfklubmedlemskab
9. Prøvemedlemmer Interesserede kan tegne et foreløbigt medlemskab for en periode, der fastsættes af bestyrelsen.
Kontingentet for prøvemedlemskab fastsættes ligeledes af bestyrelsen. Prøvemedlemmer har ikke stemmeret på klubbens generalforsamling. Prøvemedlemskab kan ikke tegnes af personer, der er eller har været medlem af andre golfklubber. Prøvemedlemskab kan kun opnås én gang.
10. Kontingentfrihed Bestyrelsen kan tildele kontingentfrihed.
11. Passive Medlemmer der ikke har spilleret.
12. Aktive passive medlemmer, par 3. Denne medlemsgruppe kan spille ubegrænset på par 3 banen. Medlemskabet har samme begrænsninger som gruppe 4.
13. Aktive passive medlemmer, 18 huls bane. Denne medlemsgruppe kan spille 5 hverdage/ år på 18 huls banen. Ved indmeldelse udleveres 5 greenfeebilletter, som er personlige og ikke kan overdrages til andre. Ved spil på ikke hverdage bruges 2 billetter. For efterfølgende år købes 5 greenfeebilletter med 50% rabat af den til enhver tid gældende greenfee.
14. Firmaer Bestyrelsen kan oprette firmamedlemskab.
Optagelse i klubben af aktive medlemmer er betinget af enten:
1: at vedkommende er i besiddelse af aktier for nominelt kr. 2.400 i Faaborg Golfbane A/S.
2: at vedkommende har opnået rettighed til at benytte en aktiebeholdning fra en anden ejer, og at denne rettighed er registreret i Golfklubbens sekretariat. Registreringen kan af bestyrelsen pålægges et administrationsgebyr.
3: at vedkommende har opnået rettighed til at benytte en aktiebeholdning ejet af Faaborg Golfklub, og betaler en årlig afgift herfor, som fastsættes af bestyrelsen.
Vedr. handel med aktier henvises til Faaborg Golfbanes A/S vedtægter.
Ophører et aktionærmedlem (stk. 1) eller den ejer, man har fået rettigheden fra (stk. 2) med at være aktionær i Faaborg Golfbane A/S, eller tilbagekalder ejeren den givne rettighed, bortfalder rettigheden til at være aktionærmedlem i Faaborg Golfklub.
Juniorer, ungseniorer og langdistancemedlemmer behøver ikke at være i besiddelse af, eller have rådighed over en sådan aktie.
Kontingentet opkræves ved bestyrelsens foranstaltning og betales forud for mindst et kvartal ad gangen.
Medlemmer, der er indmeldt før 1. januar 2010, opretholder deres medlemskab efter de vedtægter, der var gældende på tidspunktet for indmeldelsen.
Kontingentrestance udover et kvartal medfører suspension af medlemsrettigheder. Kontingentrestance
udover 6 måneder medfører eksklusion, medmindre bestyrelsen finder anledning til afvigelse. I tilfælde
af manglende betaling kan bestyrelsen beslutte at udsende en eller flere rykkermeddelelser og fastsætte et restance-/rykkergebyr.
Udmeldelse kan kun ske skriftligt med en måneds varsel til udløbet af et kvartal. Ved genindmeldelse eller tilbagevenden fra passivt til aktivt medlemskab - indenfor 9 måneder fra medlemskabets ophør, skal der betales kontingent for udmeldelsesperioden. Indbetalt kontingent, der gælder for kvartaler udover udmeldelseskvartalet tilbagebetales. Bestyrelsen er dog bemyndiget til at fravige disse krav, hvis omstændighederne taler herfor.
§ 4 Klubbens øverste myndighed er generalforsamlingen.
Ordinær generalforsamling afholdes i Faaborg Midtfyn kommune hvert år inden 15. december.
Indkaldelse til generalforsamling skal ske ved bekendtgørelse på hjemmesiden samt opslag iklubhuset, senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse. Indkaldelsen skal indeholde dagsorden med eventuelle forslag, nævnt i hovedtræk. Den nøjagtige ordlyd af evt. forslag vil være opslået i klubhuset senest 14 dage før generalforsamlingen og kan rekvireres ved henvendelse til sekretæren.Stemmeberettiget er kun medlemskategorierne ungseniorer, seniorer, ugedagsmedlemmer og firmaer med hver én stemme. Der kan stemmes ved fuldmagt, men et medlem kan på generalforsamlingen højst repræsentere ét medlem ved skriftlig fuldmagt. Beslutninger træffes ved almindelig stemmeflerhed, hvor disse vedtægter ikke foreskriver andet.
På ethvert stemmeberettiget medlems forlangen skal der afholdes skriftlig afstemning.
Ved valg af bestyrelsesmedlemmer og revisor skal der i tilfælde af kampvalg anvendes skriftlig afstemning og efter følgende afstemningsmetode: Der stemmes om samtlige ledige poster på én gang. Hvert stemmeberettiget medlem kan stemme på højst det antal kandidater, der skal vælges og kun med én stemme på hver kandidat.
Ved stemmelighed skal omvalg straks afholdes efter samme regler mellem kandidaterne med lige stemmetal, såfremt der stadig er ubesatte poster.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen bestemmer det, eller når mindst ¼ af de stemmeberettigede medlemmer fremsætter skriftlig begæring til bestyrelsen herom med angivelse af de forslag, der ønskes behandlet.
Den ekstraordinære generalforsamling skal afholdes inden 4 uger efter begæringens modtagelse, og indkaldelse skal ske med mindst 8 dages varsel på samme måde som indkaldelse til ordinær generalforsamling.
Over forhandlingerne på generalforsamlingen føres en protokol, som underskrives af dirigenten.