08.04.21 Nyt fra Handicapudvalget.

Vi er endelig kommet igennem en lang sej vinter både mht. den allestedsværende Covid-19, og vintervejrets negative indflydelse på banen med deraf følgende banelukning.

Nyt Handicapsystem!

Siden begyndelsen af Januar har mange konstateret at have fået et andet handicap, idet Golfboks systemet har opsamlet op til 20 af vore registrerede scores fra 2020 – (og måske 2019 og 2018 for at nå flest mulige, dog max. 20) scores til beregning af det nye WHS (World Handicap System) handicap.

DGU og dermed klubben og vi i Handicapudvalget opfordrer til, at vi, når banen igen åbner for indlevering af scores,registrerer alle vore golfrunder i Golfbox, uanset om det er et godt eller dårligt resultat. Som tidligere oplyst bliver man ikke længere reguleret hverken op eller ned, på grund af en enkelt god eller dårlig runde.

Den gode runde indgår måske som en ny af de 8 bedste, og kan dermed indvirke på ens hcp. Den dårlige runde vil i mange tilfælde ikke få indflydelse ved at blive en af de 8 bedste, og derfor uden betydning for
ens hcp. Tanken er at alle vil opnå et så retvisende handicap som muligt.

De spørgsmål, som I hver især måtte have til jeres nye handicap og de nye beregningsmåder, står vi i udvalget parat til at svare på.

Ændring af handicapnøgler!

Vi har kigget på hvordan banens enkelte huller spilles i forhold til de tildelte handicapnøgler. Det har medført at det efter indstilling til klubbestyrelsen, er besluttet at handicapnøglerne for hullerne 2 og 4 ombyttes som følger:

Hul 2 tildeles handicapnøgle 3
Hul 4 tildeles handicapnøgle 5

Begrundelsen er, at hul 2 spiller som banens sværeste hul, men DGU anbefaler meget, at banens laveste handicapnøgle tildeles et par 5 hul, hvorfor udvalget fandt det relevant at bytte nøgle med hul 4 som spiller som banens 4. letteste hul.

Vi håber mange får glæde af denne lille ændring og ser frem til den nye sæson med ønsket om et godt golfår for alle vore medlemmer og gæstespillere.

Handicapudvalget:Mogens Hørmand
Allan Ørtvig
Knud O. Hansen

30.11.Nyt fra Handicapudvalget!

Vi har tidligere informeret om, at det var af betydning, for fastsættelse af det nye handicap fra 2021, at få indberettet flest mulige markørgodkendte scores inden årets udgang.

Ifølge DGU, vil scores spillet på vores bane og indberettet i Golfbox, efter Afslutningsturneringen, IKKE indgå i gennemsnitsberegningen til det nye 2021 handicap.

Begrundelsen er, at klubben har besluttet at der ikke handicapreguleres i forbindelse med indførelse af vinterregler på banen.

Med venlig hilsen Handicapudvalget