Vandingsudfordringer (24.04.19)

​Der er nogle, der med rette udviser lidt bekymring for vores greens og mangel på vand.

Grunden til den manglende vanding henover påsken er, at det firma, som gør anlægget klar til brug, ikke kunne nå at komme inden påske. Han sagde under vores samtale at frosten i ugerne op til påske havde gjort, at folk ikke turde sætte vand på deres anlæg, og de således var bagud.

Jeg prøvede det andet firma, som vi har, der klargører vandingsanlæg, men beskeden var her den samme.

Jeg har over påsken forsøgt med tankvogn og vandslange at vande tidlig morgen og sen aften, hvor fordampningen er mindst men det har været lidt en ulige kamp. Der bliver sat vand på og klargjort anlæg onsdag d. 24/4, og så vil vandingen kører optimalt på greens. Teesteder vil stadig være ”mærket” af manglende vand, da den vandmængde, der er til rådighed i døgnet, ikke muliggøre fuld vanding af begge dele.

Jeg skal være den første til at beklage, men jeg har gjort, hvad var mig muligt. Vejret er jeg desværre ikke herre over.

Man skal ikke være bekymret for om greens bliver grønne igen. For det gør de. Hvis man skal kunne tale om en gevinst ved vores uheldige situation, er det, at den enårige græs er ”omkommet”, og derfor er der plads til den rene bestand af græs.

Håber trods alt, at I har haft en god påske og har nydt vejret

Vi krydser fingre for en masse vand fra oven, så hele banen igen kan blive grøn igen.

Mvh. Søren, Greenkeeper