Husk at "lukke igennem"

​Sommeren er over os, og vi har mange gæster på banen, vi er i bestyrelsen flere gange blevet spurgt til reglerne for at lukke igennem, så med nedenstående skulle vi alle kommer hurtigere rundt på vores skønne bane i Svanninge Bakker.

​​

-​Det er en bolds ansvar at holde trit med bolden foran. Hvis der tabes et helt hul og bolden bagved forsinkes skal der "lukkes igennem", uanset hvor mange spillere der er i denne bold Selvom en bold ikke har tabt et helt hul, men det er klart at bolden bagved kan spille hurtigere bør der "lukkes igennem".

-​For en 4-bold bør en runde på 18 huller ikke overstige 4 timer og 20 minutter. Når der er mange spillere på banen, skal 2- og 3- bolde tage hensyn til dette og skal ikke forvente at blive vinket igennem. Dette udelukker dog ikke de almindelige etiketteregler: ”Hvis man taber et helt hul og forsinker gruppen bagved, bør man opfordre gruppen bagved til at gå igennem; uanset hvor mange spillere der er i denne gruppe”.

-​Spillere, der søger eller skal søge efter en bold bør "lukke igennem" så snart det står dem klart, at bolden ikke let kan findes. De bør ikke søge i fem minutter, før der "lukkes igennem" (de fem minutter er alene tidsgrænsen for, hvornår en bold er tabt).

-​En bold, der spiller en fuld runde, har ret til at blive "lukket igennem" af en bold, der ikke spiller en fuld runde.

Det skal bemærkes, at deltagelse i en turnering, f.eks. i ”klubber i klubben” ikke

ændrer ovenstående regler.

​Bestyrelsen for Faaborg Golfklub juli 2018