19.03. De ti bud

De 10 Bud for hurtigere Golfspil

1. Vær klar til at slå, når det er din tur!
  2. Mærk altid sin bold før du slår ud!
  3. Hav altid en provisorisk bold parat!
  4. Gå hurtigt frem imellem slagene!
  5. Forbered næste slag i tankerne, såsom afstand, vind og køllevalg mens du går frem mod din bold!
  6. Stil dit udstyr så du hurtigt kan komme videre, især ved green!
  7. Putt korte puts ud, og marker kun bolden på green når det er absolut nødvendigt!
  8. Vent med at notere scores på scorekort til næste Tee sted!
  9. I private runder – gå frem i siden, når medspillere slår (tilsidesæt ikke sikkerheden). Lad den som er klar først slå, uanset honnør og afstand til hul. Opstår der hul op til spillerne foran, eller skal I lede efter en bold, i mere end et kort øjeblik, - så luk holdet, efter jer, igennem! Hold øje med egne og medspilleres bolde, hvis de slås i retning af rough, så I leder i det rigtige område.
  10. Slå altid en provisorisk bold, hvis der er risiko for, at din bold kan være tabt eller ”out of bounce”!

Husk: Hvis en 4-bold sparer 1 minut og 40 sekunder pr. hul, alene ved små tiltag og lidt omtanke,så spiller man de 18 huller en halv time hurtigere.

Ref.: Golfbladet – December 2003.